"Україна стала світовим рекордсменом за тривалістю телемарафону національної пісні"

2 квiтня 2012

РЕКОРД. Сьогодні, 2 квітня о 12 годині 39 хвилин 27 секунд у прямому ефірі Першого Національного Україна побила рекорд «найдовший музичний телевізійний марафон національної пісні у прямому ефірі»! 

Перед встановленням рекорду виступила представниця України на «Євробаченні – 2012" Гайтана. Рекорд був побитий під час виступу народного колективу «Херсонські молодички»! Про це повідомила прес-служба Першого Національного

Рекорд зареєстрували представники Книги рекордів Гіннеса та Національного Реєстру Рекордів України, які слідкували за ходом марафону усі 110 годин (разом із повною трансляцією в Інтернеті).

Свідками цього стали глядачі усієї країни та 155 країн світу!

Нагадаємо, що попередній рекорд становив 103 години 9 хвилин 26 секунд і був встановлений Італією з 21 по 25 березня 2010 року у місті Пезаро. У кіноконцерті для «Astra» взяли участь 389 артистів, які виконали 1488 пісень.

Український телемарафон стартував 29 березня о 5:30 в Інтернеті (31 березня о 12:30 – в ефірі) і тривав 55 годин без перерви (110 годин – разом із повною трансляцією в Інтернеті), а участь у ньому взяли учать 2012 учасників!

Зі спеціально обладнаної студії НТКУ заспівали яскраві та популярні зірки, а також талановиті молоді артисти.

 «Ми надзвичайно щасливі, що нам вдалося втілити у життя проект світового рівня! Більше того, рекорд був побитий, але марафон продовжується – він буде тривати до сьомої години вечора. Тож, дивіться Перший Національний – буде ще багато цікавого. Але головне, марафон «Пісня об’єднує нас!» виправдав свою назву: на одній сцені ми об’єднали різні музичні напрямки, різні регіони України та навіть – різні національності. А завдяки трансляції на 155 країн це побачив увесь світ. А дивитися дійсно було на що – коли ми, разом з Київським національним університетом культури та телекомпанією «Ера» починали все це, то розуміли, що українська пісня – багата та різноманітна. Але що це перетвориться на настільки грандіозне та феєричне дійство – не очікували навіть ми! Те, що Перший Національний долучився до того, що Україна увійшла у сучасну світову історію такою подією – це наш справжній успіх», – розповів Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua