"Україна та Куба реалізовуватимуть ряд проектів у медицині"

28 лютого 2012

СПІВПРАЦЯ. Україна і Куба зацікавлені розвивати співробітництво в галузі охорони здоров’я. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова із заступником Голови Ради Міністрів Республіки Куба Маріно Мурільо, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Так, за словами Миколи Азарова, Україна уже отримала проект угоди про створення спільного українсько-кубинського фармакологічного підприємства з виробництва препаратів для лікування онкохворих. «Зараз проект розглядається нашим Міністерством охорони здоров’я. Після цього він буде представлений кубинській стороні для підписання», – повідомив Глава українського Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що в Україні знають про досягнення кубинських лікарів в лікуванні онкозахворювань, тому така співпраця дозволить перейняти досвід Куби: «Ми знаємо про ці чудові результати лікування онкологічних хворих, які досягнуті кубинськими медиками. І ми готові разом з вами в себе такий центр створювати».

Крім того, як зазначив Микола Азаров, наша країна зацікавлена в реалізації проекту з виробництва біофармацейтичної продукції при участі Кубинського Центру молекулярної імунології і українського фармацевтичного підприємства «Дарниця».

Глава українського Уряду висловив вдячність кубинській стороні за лікування 18 тис. українських дітей, що постраждали від чорнобильської катастрофи. Він підтвердив зацікавленість української сторони у продовженні оздоровлення і лікування дітей, додавши при цьому, що Україна готова фінансувати це лікування: «Хочу підкреслити, що куба є єдиною країною, яка так турбується про українських дітей. Я хотів би вас проінформувати, що ми готові взяти на себе фінансування лікування наших дітей».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua