"Україна та Угорщина спростять перетин кордону на час Євро-2012"

29 березня 2012

ДОМОВЛЕНОСТІ. Україна та Угорщина домовляються про спрощення перетину спільного кордону під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Це питання стало одним з основних під час V засідання українсько-угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва, яке відбулося в угорському місті Войо під головуванням Міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги та Державного секретаря Міністерства юстиції та адміністративних питань Угорщини Еріки Сабо, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Одне з важливих завдань нині – організація і забезпечення належного проведення у червні чемпіонату Європи з футболу, що у значній мірі залежатиме і від того, як Україна прийматиме гостей з-за кордону. У цьому зв'язку спільно з угорською стороною розглянуто питання, яким чином футболісти й уболівальники безпроблемно, без зволікань можуть потрапити через кордон на стадіони Києва і Львова», – сказав Віктор Балога.

Він також повідомив, що на початку наступного тижня керівники прикордонних відомств двох країн зустрінуться в Києві, щоб за українсько-польським зразком вирішити питання про спрощений порядок перетину українсько-угорського кордону із можливим застосуванням спільного контролю. Крім того, мова йтиме про перерозподіл транспортних потоків між п'ятьма діючими пропускними пунктами на українсько-угорському кордоні і встановлення на вузлових трасах табло з інформацією про кількість транспортних засобів у різних пунктах пропуску. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua