"Україна та Євросоюз протидіють спільним викликам"

11 листопада 2015

Деталі проведення засідання Ради Асоціації Україна — ЄС, яке відбудеться в Брюсселі у грудні, обговорили Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні під час зустрічі в Києві. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

Арсеній Яценюк високо оцінив інтенсивність і результативність співробітництва уряду України та Єврокомісії з широкого кола політичних, економічних, фінансових, безпекових і гуманітарних питань спільного порядку денного. Відзначаючи поступальний процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС нашими європейськими партнерами, Прем’єр-міністр наголосив на важливості консолідації зусиль задля його якнайшвидшого завершення.

Прем’єр підкреслив необхідність зміцнення єдності й солідарності ЄС у протидії викликам, які мають антиєвропейську та антиукраїнську спрямованість. За його словами, йдеться про загрози безпекові, про політичний і економічний шантаж Росії, наприклад, у справі проекту «Північний потік-2». Ця ініціатива РФ уже спричинила категоричну негативну реакцію як української влади, так і глав багатьох європейських урядів.

Окремо під час бесіди Арсенія Яценюка та Федеріки Могеріні йшлося про підтримку внутрішніх реформ в Україні. Зокрема вони обговорили ініціативу створення фонду для підвищення заробітних плат українських посадовців і держслужбовців. Про це йшлося в листі Арсенія Яценюка на ім’я президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера. «Це один із дієвих засобів подолання корупції в системі державної влади», — наголосив Прем’єр-міністр.

Співрозмовники також обговорили процес мирного врегулювання на сході України, актуальні питання економічних перетворень та законодавчої підтримки курсу європейської інтеграції нашої держави.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua