"Україна у 2012 році може востаннє перейти на літній час"

30 сiчня 2012

ЧАС. Законопроект про обчислення часу на території України буде грунтуватися на позиції уряду – в цьому році перейти на зимовий час і залишити Україну у другому часовому поясі.

Про це заявив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога після завершення наради під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Віктора Балоги, Голова Уряду уважно вислухав позиції вчених щодо зміни обчислення часу в Україні. Зокрема, доповідав Голова Державної комісії єдиного часу та еталонних частот, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України, академік Ярослав Яцків.

«Доповідачі рекомендували: враховуючи, що Україна прийматиме Чемпіонат Європи з футболу, для зручності іноземців, цього року перейти на літній час. Після чого, восени, країна переведе стрілки на годину назад і за цим обчисленням часу житиме і далі. Ця позиція вчених та Прем’єр-міністра про залишення в Україні другого часового поясу і ляже в основу законопроекту, що буде підготовлений та переданий на голосування до Верховної Ради», – зазначив Віктор Балога. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua