"Україна виконала останній критерій для отримання безвізового режиму з Євросоюзом"

17 березня 2016

На позачерговому засіданні у середу, 16 березня, уряд України ухвалив рішення про призначення двох членів Національного агентства з запобігання корупції, що дозволяє НАЗК почати роботу. Це останній критерій, який Україна мала виконати для отримання безвізового режиму з ЄС, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Сьогодні конкурсна комісія з обрання членів НАЗК визначилася і обрала ще двох членів агентства – Руслана Радецького та Руслана Рябошапки. Саме вони і були затверджені рішенням Уряду.

Для початку роботи НАЗК, згідно із законом, до нього потрібно обрати більшість складу – мінімум три з п'яти членів. Після рішення уряду кількість членів агентства становить чотири особи. Таким чином, сьогоднішнє призначення дає можливість комісії почати роботу.

Арсеній Яценюк наголосив, що початок роботи НАЗК є останнім критерієм, який Україна мала виконати для отримання безвізового режиму з ЄС, які Глава уряду із Президентом України підписали в листі до Президента Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера.

«Ми провели неймовірну роботу з членами Парламенту та в уряді по прийняттю десятків актів законодавства і сотень різного роду рішень Кабінету Міністрів та Міністерств для того, щоб Україна отримала безвізовий режим. Це останнє. Знаю, що наші європейські партнери так само це знають», –  наголосив Прем'єр-міністр.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua