" Україна впроваджує енергоефективні заходи у сфері ЖКГ: тисяча нових котелень перейшли на використання альтернативних джерел енергії"

25 вересня 2015

У поточному році Україна збільшила частку відновлювальних джерел енергії в структурі загального постачання, а теплопостачальні організації виконали роботи з переоснащення та будівництва однієї тисячі нових котелень на альтернативні види палива.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наголошують, що питання підвищення енергоефективності за рахунок впровадження альтернативних джерел енергії стоїть сьогодні на найвищому державному рівні. За словами спеціалістів міністерства, з 30 тисяч українських котелень вже 28% працюють на альтернативних джерелах енергії.

До того ж, протягом цього року збільшено частку використання відновлювальних джерел енергії в структурі загального постачання.

Задля зменшення енергоємності послуг ЖКГ було ухвалено низку документів, якими поставлено завдання збільшити частку використання відновлювальних джерел енергії до 20% до 2020 року.

До того ж, у Мінрегіонбуді наголошують, що вагомим інструментом запровадження сталого енергетичного планування та запровадження альтернативних джерел енергії є участь українських міст у проекті Європейської Комісії «Угода мерів»: Метою проекту є зменшення на 20% викидів СО2, на 20% збільшити частки альтернативних та відновлювальних джерел енергії та на 20% підвищити енергоефективність.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua