"Україна запрошує іноземних партнерів до участі в проектах з енергоефективності "

23 жовтня 2015

Україна має величезний потенціал ринку енергоефективності опалення житлового та бюджетного сектору і зацікавлена розгортати у себе підприємства, які будуть використовувати всі сучасні наукові та технічні надбання. На цьому наголосив у четвер, 22 жовтня, Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що у 2016 році планується створення Фонду S2I з підтримки енергоефективних проектів. «Зараз створюється механізм фінансування проектів енергоефективності. Розробляється концепція та дорожня карта за участі Німеччини та ЄС. Фонд S2I стане важливим інструментом впровадження  покращення рівня енергоефективності в Україні», зазначив він.

Геннадій Зубко підкреслив, що сьогодні Уряд активно працює над створенням необхідного законодавчого поля для впровадження проектів з енергоефективності –  прийнято закони про ЕСКО та ОСББ, очікується прийняття ще низки законів, зокрема імплементація директив ЄС в цій сфері.

На думку урядовця, сьогодні склалася унікальна ситуація, коли разом одночасно зійшлися три важливі чинники.

«По-перше, це реально потреба України в інвестиціях в енергоефективність. По-друге, це бажання України створити інвестиціям режим максимального сприяння. По-третє, це готовність наших партнерів інвестувати у розвиток енергоефективних технологій», – резюмував Геннадій Зубко.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua