Світовий банк пропонує Україні разом розробити Стратегію співробітництва банку і нашої держави на 2016—2020 роки. Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном.

Регіональний розвиток — ключовий пріоритет у розробці стратегії співпраці Світового банку з Україною, який охоплює інвестиції в енергоефективні заходи, системи життєзабезпечення, місцеві дороги та інфраструктуру. Віце-прем’єр офіційно передав директору СБ заключний звіт за результатами впровадження проекту «Розвиток міської інфраструктури» (140 мільйонів доларів). У його межах здійснено заходи з підвищення енергоефективності, зменшення втрат води, налагодження цілодобового водопостачання тощо у 14 містах, зокрема у Харкові, Черкасах, Дрогобичі, Калуші.

А в межах спільного зі Світовим банком проекту Мінрегіону «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» — у восьми містах. З-поміж них у Вінниці, Дніпропетровську, Кам’янці-Подільському вже проведено технічне переоснащення газових котелень та центральних теплових пунктів. Замінено й відновлено тепломережі, встановлено індивідуальні теплові пункти та будинкові лічильники тепла і котли, що працюють на альтернативному паливі, а також когенераційні станції, модернізовано ТЕЦ.