"Українців у Лівії не розстрілювали"

15 вересня 2011

ЧУТКИ. Протягом кількох діб Міністерство закордонних справ України та Посольство України в Лівії проводили ∂рунтовну перевірку повідомлень деяких ЗМІ про розстріл у місті Місурата групи осіб, до складу якої могли б входити громадяни України, повідомили «Урядовому кур’єру»  у прес-службі МЗС.

Жодного підтвердження цієї інформації дипломати, на щастя, не виявили. І зазначають, що  Дипломатичній місії України було повідомлено про те, що у разі затримання громадян України про це одразу було б поінформовано Посольство України в Тріполі, а громадянам гарантовано право на захист.

Принагідно зазначимо, що інформація про розстріл громадян України в м. Місурата також не була підтверджена українськими лікарями, які працюють в цьому місті, та низкою дипломатичних місій інших країн.

Водночас Посольство України в Лівії продовжує опрацьовувати питання звільнення наших співвітчизників, затриманих у Тріполі.

Зазначимо також, що у свою чергу  налякані невідомістю дружини  заарештованих у Лівії українців уже звернулися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової з проханням посприяти якнайшвидшому поверненню їхніх рідних на Батьківщину.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua