"Українцям скасують плату пенсійного збору при другій реєстрації авто"

18 вересня 2012

НОВОВВЕДЕННЯ. ВР ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів».

За дане рішення проголосував 241 із 344 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі, передає УНІАН.

 Законопроектом передбачено скасувати норму про сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при другій і наступних реєстраціях транспортних засобів, а також зменшити розмір державного мита за посвідчення договорів відчуження транспортних засобів.

 Пропонується встановити, що дохід від продажу об'єкта рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) визначається, виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості цього об'єкта, визначеної згідно із законом.

 Також, законопроектом пропонується диференціювати ставку пенсійного збору залежно від вартості об'єкта купівлі-продажу: 3% - якщо вартість об'єкта оподаткування не перевищує 165 прожиткових мінімумів працездатних громадян, 4% - якщо вартість об'єкта від 165 до 290 таких мінімумів і 5% - якщо перевищує 290 прожиткових мінімумів.

 Дохід від продажу легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається, виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижче середньоринкової вартості цього транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника податку). Середньоринкова вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів встановлюється у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, щоквартально центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері економічного розвитку, для кожної марки, моделі таких транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів і оприлюднюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері економічного розвитку, у режимі вільного доступу на своєму офіційному веб-сайті до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua