"Україні є що запропонувати Китаю"

9 вересня 2015

Торгівля з Китаєм виходить на якісно новий рівень. Це стало можливим завдяки відкриттю у столиці України Китайської торгової асоціації. Започаткування її роботи уряд розглядає не лише як можливість інвестицій у нашу країну, а й як можливість експорту вітчизняної продукції до Піднебесної, що є історичною подією в міждержавних відносинах, вважає віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

До кінця року заплановано проведення третього засідання Комісії зі співробітництва між урядами двох країн. «Ми дуже вдячні китайським інвесторам за підтримку, яку вони надають у галузі інфраструктурного будівництва, — зазначив урядовець. — Сподіваюся, надалі і Торгово-промислова палата України, і Китайська торговельна асоціація сприятимуть розвитку торговельно-економічних відносин між українським та китайським бізнесом».

Дружня підтримка китайської сторони має дуже важливе значення для нашої держави. Україна й надалі докладатиме зусиль для всебічного розвитку двосторонньої співпраці та створення для цього сприятливих умов, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. Адже Китай — традиційно один із найбільших та найнадійніших зовнішньоторговельних партнерів нашої країни. А Китайська торгова асоціація може стати «єдиним вікном» для українського бізнесу, який має інтереси на китайських ринках.

Геннадій Зубко підкреслив, що Україна готова активно взаємодіяти з Китаєм, а також відкрита для китайських інвесторів і реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Переконаний, що підписання рамкової угоди про співпрацю між Торгово-промисловою палатою України та Китайською торговельною асоціацією створить надійне підгрунтя для подальшої інтеграції китайського бізнесу в українське ринкове середовище», — наголосив Геннадій Зубко.

Наша сторона готова до діалогу та обговорення пошуку найоптимальніших рішень для поліпшення інвестиційного клімату, готова до співпраці у галузі високих технологій. Такі вітчизняні підприємства, як «Антонов», «Південмаш», «Мотор Січ», можуть запропонувати Китаю високотехнологічну продукцію.

За словами віце-прем’єра, під час запланованих спільних економічних конференцій, зокрема в Києві, Одесі, Львові, Харкові, представники бізнес-співтовариств України, Китаю та інших країн Великого шовкового шляху зможуть обговорити питання налагодження та розвитку співпраці у торговельно-економічній галузі.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua