"Українські борці очолили світовий рейтинг"

19 грудня 2015

Об’єднаний світ боротьби наприкінці року традиційно складає рейтинг найкращих борців планети і так само вже традиційно в ньому чимало вітчизняних спортсменів. Оксана Гергель, ставши чемпіонкою світу, очолила список міжнародної організації United World Wrestling у категорії 60 кг. Жана Беленюка, чинного чемпіона світу у вазі 85 кг, визнано найкращим борцем 2015 року, інформує Асоціація спортивної боротьби України. 

Колеги Оксани Гергель  по збірній також потрапили в двадцятку кращих: у найлегшій вазі під номером 9 — Наталя Пульковська, 53 кг — Лілія Горішна під номером 16, у категорії 55 кг — Тетяна Кіт на четвертій позиції, а Лариса Скоблюк на 17-й, 58 кг — Тетяна Лавренчук шістнадцята, у категорії 63 кг на третьому місці Юлія Ткач, Аліна Махиня сьома у вазі 69 кг, а в 75 кг — на 18-й сходинці Оксана Ващук.

Серед вільників відзначились Василь Шуптар, який став п’ятим у вазі 61 кг, Ібрагім Алдатов — сьомий в категорії 86 кг. У традиційно потужній для України категорії 97 кг одразу два борці потрапили в десятку кращих: Павло Олійник — п’ятий і Валерій Андрійцев — восьмий, в списку важковаговиків  (125 кг) також одразу два наших борці —  Ален Засєєв (13) та Олександр Хоцянівський (19).

Борці класичного стилю також показали цього року хороші результати: у вазі 66 кг на 15-му місці Денис Дем’янков, Армен Варданян — другий у категорії 71 кг, Дмитро Пишков (75 кг) — шістнадцятий, Олександр Шишман (80 кг) — десятий,  Дмитро Тимченко (98 кг) — четвертий, як і Олександр Чернецький у вазі 130 кг. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua