"Українські наречені цінуються у всьому світі"

14 червня 2016

Українки дедалі частіше знаходять собі наречених за кордоном. Іноземні женихи особливо цінують слов’янок за вірність, працьовитість, бажання виховувати дітей і, звісно, красу.

Тим же, хто вже знайшов собі пару – не важливо, «імпортну» чи вітчизняну – доводиться вирішувати чимало питань, пов’язаних з організацією весілля. Організувати ідеальне свято, наприклад у Львові, пропонують досвідчені фахівці агенції з організації весіль «Пікан». Романтичні сюрпризи, феєрверки, послуги весільного фотографа, запальні ведучі, неповторне оформлення церемонії у відповідному стилі – усе тут продумають до найменших дрібниць. Окрім послуг для молодят, «Пікан» займається також організацією дитячих днів народження, екскурсій, корпоративів, шоу-програм та інших святкових заходів.

"Цілуй, цілуй, цілуй її, - знов молодість не буде. Фото з сайту http://pikan.com.ua

Чим пояснюється тенденція зростання кількості шлюбів між українками та іноземцями, розповіла працівниця шлюбного агентства Наталія.

– На українських наречених попит дедалі більший. З нашими дівчатами прагнуть познайомитися чоловіки ледь не з усього світу, але мотиви у всіх різні, – пояснює фахівець. До прикладу, візьмемо арабів. Чи не в кожної української дівчини, котра зареєстрована в соцмережах, серед друзів швидко знаходиться чимало шанувальників з арабських країн. Вони активні, наполегливі, намагаються писати навіть російською, щоби сподобатися. Проте такі занайомства рідко закінчуються щасливо. Причина: у арабських країнах із жінкою не заведеш так просто роман, там для цього зазвичай доводиться одружуватися. А слов’янок араби вважають більш легкодоступними. Тому й обіцяють довірливим українкам золоті гори, а тоді раптово зникають «з кінцями». Натомість наречені з Канади, Швеції чи, скажімо, Нідерландів заводять знайомства з українками зазвичай для серйозних стосунків. Причому женихи середнього та старшого віку прагнуть знайти наречену не старше 25 - 35 років.

Нещодавно українка Ольга вийшла заміж і переїхала до свого чоловіка у Відень. Подружжя уже відвідало багато історичних пам’яток у Відні. «Зараз почуваюся у Відні, ніби вдома, – розповіла Ольга. – Архітектура там дуже подібна до нашої, тільки масштаби більші. І кухня теж дуже схожа до нашої. Проте є і свої, особливі, страви. Наприклад, сосиски і всім відомі французькі круасани. Насправді вони не французькі, а австрійські. Жителі Відня зазвичай снідають сандвічем із сиром та шинкою, обов’язково мають бути апельсиновий сік та круасани. Австрійці дуже люблять випічку, переважає листкове тісто – як солодке, так і солоне. Ціни там набагато вищі від наших. За сніданок з круасанів, двох чашечок кави і сандвіча, у кафе заплатите близько 15-20 євро.

Ще мене дуже вразило соціальне піклування держави про своїх громадян, – ділиться враженнями українка. – Там дуже багато пішохідних доріжок, світлофорів, доріжок для велосипедистів і взагалі – там усе облаштовано для комфортного проживання. Повсюди розміщені пандуси, навіть у визначних місцях. Наприклад, там є одна площа, де посередині є підвищення десь на метр, на якому можна відпочивати, сидіти і просто читати. Так от, навіть там збоку є пандус. У всіх автобусах висувається спеціальна сходинка для візочків, а в метро є навіть ліфт».

Богдана ФЕДОРЯК
для «Урядовго кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua