"«Український дім» стане урядовим будинком "

27 вересня 2012

РЕКОНСТРУКЦІЯ. Центр ділового й культурного співробітництва «Український дім» після реконструкції перетвориться на урядовий будинок. У ньому проводитимуть міжнародні конференції, зустрічі делегацій і інші заходи за участю президента й членів уряду, повідомляє Gazeta ua.

Вхід в «Український дім» буде вільним, за винятком днів проведення офіційних заходів. За словами автора проекту, архітектора Віталія Куца, зовні будинок принципово не зміниться. Центр ділового й культурного співробітництва «Український дім» після реконструкції перетвориться на урядовий будинок. У ньому будуть проводити міжнародні конференції, зустрічі делегацій і інші заходи за участю президента й членів уряду.

При цьому центр продовжить працювати як культурно-виставковий простір. З боку Володимирської гірки, над кіноконцертним підвальним залом, з'явиться прибудова, яка по стилю не відрізнятиметься від комплексу. У ній розміститься конгрес-хол на 250 місць. На схилі Владимирської гірки прокладуть сходи, що вестимуть до «Українського дому» з парку. Територію навколо комплексу облаштують. Зокрема, відремонтують каскадний фонтан і зроблять його світломузичним, поруч розіб'ють клумби й висадять дерева. Урядову парковку планують розмістити на спеціальному стійкому до навантажень газоні.

Зовні стіни будинку утеплять і заново облицюють мармуром. На даху комплексу розмістять оглядові майданчики. Усередині комплексу відремонтують усі приміщення, обновлять дизайн інтер'єру й установлять два панорамні ліфти: один — для офіційних делегацій, інший — для відвідувачів музею.

На першому поверсі облаштують апартаменти для президента й залу зборів, на третьому в центрі розмістять медіацентр, а в круглій надбудові на даху будинку — конференц-зал. На інших майданчиках розташують виставкові простори й галереї.

Реконструкцію «Українського дому» планують завершити через рік. На реалізацію проекту, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, виділять 290 мільйонів 148 тисяч гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua