"Український Діснейленд увійшов у десятку найкращих парків розваг у світі"

27 лютого 2013

РЕЙТИНГ. Перший в Україні Діснейленд – Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького у Харкові – увійшов у десятку найкращих парків розваг у світі, передає УКРІНФОРМ.

Як повідомив мер міста Геннадій Кернес на сесії Харківської міської ради, 20 березня представники парку відправляться у Москву, де отримають міжнародну нагороду в індустрії розваг «Золотий поні».

«Розробка і запровадження подібних інноваційних проектів, здатних надавати системний ефект на соціально-економічний розвиток міста, його популярність, привабливість і відвідуваність, – це наш пріоритет на майбутнє. Нам під силу зробити галузь туризму однією з найважливіших статей доходів міста», – заявив Кернес.

На сьогоднішній день, за його словами, загальна кількість відвідувачів парку ім. Горького наближається вже до трьох мільйонів, що дорівнює чисельності населення Харківської області.

Оновлений Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, що займає площу понад 130 га, був відкрив 23 серпня 2012 року.

Премія «Золотий поні» встановлена в 2002 році видавничим домом «Facto Edizioni» (Італія), що випускає всесвітньо відомий журнал «Games & parks industry». Вона вручається найкращому парку розваг, розважальним центрам, а також виробникам атракціонів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua