"Український сир перевіряють фахівці США"

19 березня 2012

ПЕРЕВІРКИ. Зразки сирів деяких українських виробників проходять інспектування за кордоном на вміст жирів рослинного походження. За попередніми даними перевірок фахівцями США, пальмової олії в українських сирах не виявлено. 

Про це сказав перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв на засіданні «круглого столу» у Києві, передає УКРІНФОРМ.

«На сьогодні вже досліджено понад 280 зразків сиру на вміст жирів рослинного походження, і позитивних результатів у цих зразках ми не знаходимо. Окрім того, два сорти сиру – «Король Артур» та «Сметанковий» – відіслали до лабораторії штату Колорадо у США. Попередньо американські фахівці також не виявили пальмової олії», – зазначив представник відомства.

Він також додав, що на сьогодні між Україною і Росією налагоджено діалог для врегулювання ситуації щодо заборони ввезення українських сирів на територію РФ. Проводяться перевірки робочими групами обох країн, по закінченню яких український експорт буде відновлено. Триває обмін документами та підготовка до перевірок українських заводів російськими інспекторами.

Нагадаємо, Росспоживнагляд мав намір 19-30 березня проінспектувати низку сироробних підприємств України. Однак, за словами глави Держспоживнагляду РФ Геннадія Онищенка, перевірку відкладено. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua