"Український сир, який забракувала Росія, їстиме Європа"

7 лютого 2012

НУЛЬОВЕ МИТО НА СИР. Вітчизняні сировари можуть закріпитися на європейському ринку після підписання угоди про зону вільної торгівлі, впевнений урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції України Валерій Пятницький.

«Українські виробники також досягли певного рівня, причому і за якістю, і з безпеки цієї продукції. Вони були активними учасникам наших переговорів з Європейським союзом, і з ЄС у нас є домовленість, що на сир буде нульове мито, тобто ми зможемо вільно експортувати сир без обмежень, якщо він буде відповідати європейським стандартам якості», - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чому Росспоживнагляд критикує якість українських сирів і хоче заборонити імпортувати сирну продукцію деяких українських виробників, П’ятницький сказав, що все пов’язане з конкуренцією. Росія таким чином вибиває місце на ринку для власних виробників.

ДОВІДКОВО

Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції.

Як відомо, російська сторона заявляє, без надання відповідної документації, що багато виробників сиру в Україні додають у молочний продукт пальмову олію і не вказують про це на упаковці.

ТСН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua