"Український тренер Ігор ГАМУЛА: «Ще не все втрачено»"

18 жовтня 2012

ФУТБОЛ. У збірної України ще є шанси поборотися за перше місце у групі Н, яке дає пряму путівку на Чемпіонат світу-2014. Таку думку висловив відомий український тренер Ігор Гамула, передає ТСН з посиланням на Чемпионат.

«Хлопці ще в Англії показали, що ми грати вміємо. Тому вся боротьба ще попереду і рано посипати голову попелом. Особливо після нічиєї в Польщі (поляки і англійці зіграли 1:1 –Ред.) у нас залишилися ще й шанси поборотися за перше місце в нашій групі. Ще не все втрачено. Але ситуація плачевна. І це стосується, перш за все, якості гри в останніх матчах», – вважає Гамула.

Екс-керманич «Закарпаття» переконаний, що невдачі в матчах з Молдовою і Чорногорією пов'язані з відсутністю Олега Блохіна на тренерській лаві.

«Блохін є відмінним мотиватором, а без нього команда виявилася не готова до гри у футбол. Що буде далі, важко сказати. Напевно, в Кишиневі позначився наш менталітет, адже команду елементарно нікому було налаштувати. Адже українські футболісти люблять, коли на них покричать, струснуть, а Олега Володимировича в цей момент поруч не було», – зазначив Гамула.

Що стосується нового тренера збірної, то Гамула не знає, чи потрібен нам тренер-іноземець.

«Звичайно, я патріот і тільки за те, щоб нашу команду очолив вітчизняний фахівець. Але можна подивитися на приклад Росії, яка з Капелло зараз йде з максимальним результатом у своїй групі, поклавши на лопатки Португалію.

Але я б утримався від відповіді на це питання, адже тут палиця з двома кінцями. У будь-якому випадку, виконком національної федерації проаналізує всі можливі варіанти і прийме правильне рішення. Я в цьому не сумніваюся», – підсумував Гамула. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua