"Укрпошта показала кращий результат за останні 15 років"

31 грудня 2015

Державне підприємство «Укрпошта» за підсумками 2015 року очікує отримати прибуток на суму близько 50 млн грн. Цей показник у 2,5 раза перевищує план і є кращим за останні 15 років.

Зростання прибутку досягнуто за рахунок збільшення доходів та оптимізації витрат. Зокрема зростання доходів спостерігається від послуг з пересилання дрібних пакетів (207,9%) та посилок (123,9%), приймання платежів (127,7%) та міжнародного поштового обміну (147,5%).

«Наприкінці 2014 року мені довелося прийняти із збитком у 4 млн грн, поглинуте корупційними схемами і оборудками, підприємство, — зазначив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. — Завдяки оптимізації логістичних та технологічних процесів, удосконаленню системи управління якістю та розширенню сфери застосування кур’єрських послуг за цей період вдалося змінити ситуацію на підприємстві на краще».

Незважаючи на складну економічну ситуацію у країні, підприємство вчасно поповнює скарбницю держави. Лише цього року Укрпошта сплатила до бюджетів усіх рівнів понад 1,2 млрд грн.

Протягом 2015 року Укрпошта запровадила нові послуги та сервіси, зокрема: «Прискорена пошта», доставка дрібних пакетів «ePaсket» (до 2 кг) з Китаю за 7—10 днів та товарів з Естонії через інтернет-магазини, електроніки та побутової техніки з ТМ «Ельдорадо», а також оновлено сервіс «Кур’єрська доставка».

Для забезпечення максимальної прозорості у цьому році Укрпошта вперше запровадила проведення процедур закупівель в онлайн-режимі, а також приєдналася до системи електронних державних закупівель «ProZorro».

У 2015 році відкрито 32 нових поштових відділення та відремонтовано 374 об’єкти поштового зв’язку, що майже вдвічі більше, ніж торік. Вперше запроваджено цілодобовий або подовжений режим роботи (після 19.00) у 45 відділеннях в обласних центрах та вперше запрацювали без обідньої перерви 1007 міських відділень Укрпошти.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua