"«Укрзалізниця» придбає 50 російських електровозів"

2 лютого 2012

ЄРА ОНОВЛЕННЯ ЛОКОМОТИВІВ. «Укрзалізниця» протягом 2012-2016 років придбає 50 вантажних електровозів постійного струму у ТОВ «Уральские локомотивы». Відповідна угода була підписана 1 лютого 2012 року у м. Києві, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Зокрема, передбачено упродовж п’яти років оновити парк тягового рухомого складу на 49 електровозів серії 2ЕС10 та 1 електровоз серії 2ЕС6.

У поточному році буде побудовано та передано українським залізницям 6 одиниць тягової техніки, у наступні чотири роки – по 11 одиниць. Уся техніка призначена для Львівської залізниці. Гарантійний термін складає 24 місяці з моменту початку експлуатації локомотивів. Також передбачено організація сервісного обслуговування виробником на території України.

Сума договору – понад 10 млрд рубл. Слід зазначити, що електровози будуватимуться без попередньої оплати, а сплачувати українські залізничники будуть за вже готову техніку.

Нагадаємо, що у 2011 році на базі Львівської залізниці проводилося тестування двох електровозів, виробництва ТОВ «Уральские локомотивы». Як зазначають спеціалісти, у результаті тестування вказані електровози позитивно показали себе та можуть бути корисними для експлуатації на Львівській залізниці в умовах гірської місцевості. Також позитивним спеціалісти називають велику кількість комплектуючих українського виробництва, що  використовується при будівництві цих локомотивів.

ДОВІДКОВО

Придбання локомотивів здійснюється згідно Програми оновлення локомотивного парку залізниць України на 2012-2016 роки, яка була затверджена 1 серпня 2011 року Кабінетом Міністрів України. Метою Програми є кардинальне оновлення локомотивного парку Укрзалізниці для забезпечення як пасажирських, так і вантажних перевезень. Зокрема, передбачено придбання 509 сучасних локомотивів, на що буде витрачено приблизно понад 28 млрд гривень. Фінансування закупівель буде здійснюватися за рахунок власних, а також залучених коштів «Укрзалізниці».

У межах даної програми «Укрзалізницею» вже заключені угоди щодо придбання локомотивів. П’ятого жовтня минулого року була підписана угода з акціонерним товариством «Электровозостроитель» (Грузія) на постачання 110 магістральних вантажних електровозів постійного струму. Та наприкінці 2011 року була укладена угода з ЗАТ «Трансмашхолдінг» (Російська Федерація) щодо придбання 300 вантажних електровозів. Зокрема, заплановано придбати 230 електровозів постійного струму серії 2ЕС4К та 70 – змінного струму серії 2ЕС5К.

 УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua