"«Укус» Каспарова: шахіст звинувачує поліцію в наклепі "

21 серпня 2012

ОМОН ПРОТИ ЧЕМПІОНА. Чемпіон світу з шахів та російський опозиціонер Гаррі Каспаров вимагає порушення кримінальної справи щодо свого незаконного затримання та наклепу. Він називає маячнею сивої кобили звинувачення в «укусі» поліцейського і твердить, що має відеодокази своєї невинуватості. У понеділок Гаррі Каспаров дав свідчення у цій справі і зажадав від Слідчого комітету проведення експертизи, аби з’ясувати, чиї зуби лишилися на руці поліцейського.

«Я збираюся подати дві скарги. Перша стосується мого незаконного затримання та завдання поліцейськими тілесних ушкоджень. Друга – щодо наклепу, який звів на мене поліцейський, висунувши ці сміховинні звинувачення», – заявив Гаррі Каспаров.

За версією поліції, Гаррі Каспаров покусав поліцейського під час затримання на мітингу підтримки учасниць гурту Pussy Riot, яких засудили до двох років перебування у колонії за панк-молебен у Храмі Христа Спасителя. Шахіст твердить, що правоохоронця вкусив службовий пес. Окрім Каспарова, на мітингу було затримано майже сотню прихильників Pussy Riot. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua