"Уряд формує соцстандарт"

Вікторія БОРИСОВА
19 червня 2012

ПЛАНИ. Цього року прожитковий мінімум на одну особу підвищиться в середньому на 14%
 

Пенсійна реформа за січень-квітень цього року дала 1 млрд грн додаткових надходжень до Пенсійного фонду України у зв’язку з подовженням для українців терміну виходу на пенсію. Про це повідомив директор департаменту фінансів соціальної сфери Мінфіну Олександр Шнипко у Клубі Кабміну під час прямої телефонної лінії та брифінгу для представників ЗМІ. За його словами, згідно з домовленостями з Міжнародним валютним фондом передбачається, що Україна досягне економії й підвищення ефективності Пенсійного фонду на 2 млрд грн.

«З метою захисту громадян у 2012 році уряд виважено підійшов до питання підвищення основних соціальних стандартів і відшукав можливість зберегти зростання цього базового стандарту — прожиткового мінімуму, на підставі якого визначаються державні соціальні гарантії», — зауважив Олександр Шнипко. Зокрема, за його словами, в цьому році збільшено розмір пенсії майже 9 млн пенсіонерів. У 2012 році продовжено практику диференціації рівня забезпечення прожиткового мінімуму різним категоріям населення для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Так, розміри державної допомоги сім’ям із дітьми, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової допомоги дітям, встановлені в кратному та відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму та зростатимуть цього року залежно від зміни його розміру.

О. Шнипко також поінформував, що станом на 12 червня забезпечено виплату одноразової винагороди 11 781 жінці, яким відповідно до указів Президента України було присвоєно почесне звання «Мати-героїня», та понад 5 тис. інвалідів та непрацюючим малозабезпеченим особам на загальну суму 129, 4 млн грн. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua