"Уряд готовий відновлювати український автопром"

25 жовтня 2011

НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИРОБНИК.  Уряд створить умови для залучення інвестицій і для відновлення докризового рівня вітчизняного автомобілебудування. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з генеральним секретарем Міжнародної організації автовиробників (OICA) Івом ван дер Страатеном.

«Безумовно, ми будемо підтримувати вітчизняне автомобілебудування. Зараз це питання вивчається Міністерством економіки. Наше завдання - створити такі умови, за яких наш автопром розбудовувався б успішно», - відзначив Азаров, якого цитує департамент інформації й комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабміну.

Він додав, що уряд очікує пропозицій від вітчизняних автовиробників, зокрема асоціації Укравтопром, щодо необхідних заходів, що сприяють розвитку галузі.

Крім того, Кабмін вживатиме заходів для активізації іноземного інвестування в українську автомобільну галузь і забезпечить вигідні умови для іноземних інвесторів, які будуть займатися автомобілебудуванням в Україні.

Азаров навів приклад, що зараз електроенергія в Україні вп'ятеро дешевше, чим у Європі, порівняно дешева й одночасно кваліфікована робоча сила й т.п. Прем'єр відзначив, що така ситуація буде зберігатися певний час і надалі, а тому іноземні інвестори, розміщаючи свої виробництва в Україні, будуть мати істотні переваги.

 

ЛІГА. НОВИНИ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua