"Уряд Греції назвав страйк журналістів саботажем"

4 березня 2013

У СВІТІ. Уряд Греції звинуватив журналістів, які оголосили черговий страйк у понеділок, у саботажі, оскільки в Стамбулі запланована важлива зустріч прем'єр-міністра Греції Андоніса Самараса з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом. Страйкуючі вимагають підписання колективних трудових договорів замість тих, строк яких закінчився наприкінці лютого, а також гарантій збереження колишніх зарплат і відмови від звільнень у державних ЗМІ, передає УКРІНФОРМ з посиланням на грецький телеканал ERT World. 

«Журналісти Греції в понеділок проводять черговий страйк. Вони протестують проти нових звільнень, скорочення зарплат і гонорарів. Уряд звинуватив журналістів у саботажі, оскільки на понеділок у Стамбулі запланована важлива зустріч прем'єр-міністра Греції Андоніса Самараса з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом», – повідомив грецький телеканал ERT World.

У понеділок профспілка журналістів оголосила страйк з 10 ранку до 17 години (за місцевим часом).

За попередніми повідомленнями грецьких ЗМІ, очікується, що окрім економічних проблем, прем'єр-міністри Греції і Туреччини обговорять низку гострих питань, які стосуються двосторонніх відносин. За підсумками переговорів буде підписано кілька міжурядових угод, а глави урядів двох країн виступлять із заявами.

Запланована також зустріч Самараса з президентом Туреччини Абдуллою Гюлем, а також патріархом Варфоломеєм. Прем'єр-міністра Греції супроводжуватимуть усі міністри уряду країни. Передбачається, що Реджеп Ердоган і Андоніс Самарас виступлять із трибуни спільного економічного форуму, в якому братимуть участь 100 грецьких і 200 турецьких підприємців. Ось чому для грецького уряду дуже важливе висвітлення цих подій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua