"Уряд хоче зробити ІТ-галузь локомотивом української економіки"

15 лютого 2012

ІТ-ГАЛУЗІ ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО. Продукти вітчизняної ІТ-галузі є найперспективнішим товаром в глобальній економіці, тому вона має стати локомотивом економічного зростання України. Про це  Прем’єр-міністр України Микола Азаров сказав під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

Глава уряду зазначив, що на десятиріччя вперед треба зробити Україну світовим лідером з виробництва оригінальних програмних продуктів.

«За всіма експертними оцінками і прогнозами, продукція вітчизняної ІТ-галузі та, власне, вітчизняні інформаційні технології як товар є найбільш перспективними у глобальній економіці. Це продукти з високою додатковою вартістю, орієнтовані на експорт», - зауважив М. Азаров.

Він наголосив, що вже сьогодні українська ІТ-галузь посідає п’яте місце серед країн Східної Європи за обсягом експорту послуг у сфері програмного забезпечення. «За оцінками експертів, річний обсяг послуг вітчизняного ІТ-ринку складає 12 млрд грн, з яких 80% спрямовані на зовнішній ринок, а темпи приросту складають 30-40% на рік. Яка ще галузь української економіки може похвалитись такими темпами?», - зауважив М. Азаров.

 УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua