"Уряд обіцяє забезпечити ТЕС вугіллям"

25 червня 2015

Вже нині Кабмін активно вирішує питання підготовки до наступного зимового періоду. Про це на брифінгу в Будинку уряду повідомив віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

«Ще з лютого уряд працює над тим, аби в зимовий період країна була забезпечена теплом, електроенергією, всім тим, що дає можливість для нормального гідного життя», — уточнив урядовець. Одним із важливих питань є забезпечення генеруючих потужностей енергетичним вугіллям. Валерій Вощевський підкреслив, що проблем із забезпеченням вугіллям газової групи (марки «Г») немає, оскільки його видобувають зокрема у Львівській, Дніпропетровській областях та на контрольованій території Донецької й Луганської областей. Проте є певні складнощі з фінансуванням закупівлі цього вугілля, а отже, й оплатою праці шахтарів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «Зараз уряд робить усе для того, щоб забезпечити оплату цього вугілля, і я думаю, що найближчим часом, протягом цього тижня, буде ухвалено відповідне рішення, буде знайдено ресурси, і ми з впевненістю зможемо сказати, що вугілля, яке зберігається на нашій території, буде поставлено на теплоелектростанції», — підкреслив віце-прем’єр-міністр. Крім того, він наголосив, що завдяки розрахункам уряду за поставки вугілля буде вирішено й питання погашення заборгованості з виплати заробітних плат шахтарям.

А ось із забезпеченням вугіллям антрацитової групи (марки «А») певні труднощі таки є. «Так трапилося, що воно на тимчасово неконтрольованій території. Це 5,5 мільйона тонн, які нам потрібні. Досить серйозний обсяг. І вивезення  вугілля з Донбасу — це якраз те, чим займається Антикризовий енергетичний штаб. Ми робимо все для того, щоб цей обсяг вугілля було доставлено на електростанції», — запевнив урядовець, додавши, що уряд розглядає й альтернативні варіанти, зокрема імпорт цієї марки вугілля з-за кордону.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua