"Уряд підвищив разові травневі виплати"

4 березня 2016

Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Документ встановлює розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і особам, на яких поширюється чинність закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертвам нацистських переслідувань. Проект акта членам уряду представив міністр соціальної політики Павло Розенко.

З його слів стало зрозуміло, що виплату щорічної разової грошової допомоги передбачено інвалідам війни й колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва. Обсяг суми коливатиметься за формулою: I група — 2975 гривень; II — 2600 гривень; III — 2310 гривень.

Грошову допомогу обсягом 920 гривень отримають учасники бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у місцях примусового тримання їхніх батьків. Щорічну разову грошову допомогу виплачуватимуть й людям, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — по 2975 гривень; членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — по 465 гривень.

170 гривень матимуть у вигляді виплати учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких силоміць вивезли на примусові роботи, діти партизанів, підпільників та інші учасники боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

За інформацією Мінсоцполітики, у 2016 році обсяг виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня збільшено на 5% порівняно з минулим роком.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua