"Уряд України відкриває понад 300 реєстрів та наборів даних"

22 жовтня 2015

Україна починає запровадження системи відкритих державних даних для практично всіх органів влади та державних підприємств. У середу, 21 листопада, Кабінет Міністрів України прийняв відповідну постанову про відкриті дані, з якої фактично починається розбудова відкритої інформаційної інфраструктури країни.

 Уряд України затвердив порядок відкриття інформації та перелік, що складається з понад 300 першочергових наборів даних, багато з яких є повноцінними реєстрами. В Уряді наголошують, що цей перелік буде регулярно доповнюватися новими наборами даних, виходячи з суспільного попиту та ініціативи державних органів.

Зокрема, згідно з постановою Уряду, на Національному порталі відкритих даних data.gov.ua буде найближчим часом розміщена вся нормативно-правова база України, реєстр юросіб та ФОП, реєстр адміністративно-територіального устрою, реєстр патентів України, реєстр медичних засобів та цін на медичні засоби, фінансові плани держпідприємств, єдиний реєстр спортивних споруд, кадастрродовищ та проявів корисних копалин України тощо.

В Уряді наголошують, що для громадян система відкритих даних гарантуватиме найвищий рівень прозорості діяльності державних органів та скорочення запитів на інформацію, адже інформація буде завжди під рукою.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua