"Уряд вдвічі скоротив ліміт легкових автомобілів центральним та місцевим органам виконавчої влади"

30 сiчня 2012

СКОРОЧЕННЯ ВИДАТКІВ ДЕРЖБЮДЖЕТУ. Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення ліміту легкових автомобілів, що обслуговують органи виконавчої влади» від 26 грудня 2011 року № 1399 майже вдвічі скорочено ліміт легкових автомобілів центральним та місцевим органам виконавчої влади, передає УНН.

Згідно з постановою, легкові автомобілі, що перебувають на балансі органів виконавчої влади і вивільняються у зв’язку з установленням ліміту, підлягають реалізації у визначеному законодавством порядку, або мають бути передані на баланс іншій бюджетній установі.

Нововведенням є передбачена постановою заборона органам виконавчої влади орендувати (наймати) легкові автомобілі понад установлений ліміт.

«Слід зазначити, що державним органам встановлене обмеження вартості орендованих легкових автомобілів в межах сум витрат, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2001 року № 332 «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів», - йдеться в повідомленні.

Реалізація прийнятого рішення Уряду дозволить скоротити видатки державного бюджету на утримання органів виконавчої влади. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua