"Уряд відправив «Укравтодор» на пенсію"

9 липня 2015

У середу, 8 липня, уряд прийняв рішення про ліквідацію ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» («Укравтодор»), заявив на нараді з головами обласних, Київської міської державних адміністрацій в Одесі міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

«Сьогодні на засіданні Кабінеті Міністрів прийнято рішення про ліквідацію ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Це фінальна крапочка в процесі прописання дорожньої карти: яким чином ми реформуємо систему Укравтодору, яким чином передамо експлуатаційні можливості на місця, яким чином будемо фінансувати дорожнє будівництво», – сказав Пивоварський, повідомляє Zaxid.net з посиланням наУкрінформ.

Міністр також наголосив, що потрібно відходити від практики ямкового ремонту доріг, спрямовуючи ці кошти на капітальний ремонт та відбудову доріг.

«Сьогодні нам видали 1,7 мільярда гривень, це приблизно 5-7% від того, що треба, аби ямковість вкрити в країні», – сказав Пивоварський.

Урядовець наголосив, що сьогодні в пріоритеті планування ремонтних робіт на 5-7 років, а одним із найголовніших завдань є ремонт дороги Одеса – Рені.

«Це є транс'європейський коридор, яким нині неможливо возити продукцію. Неможливо возити товари з порту в порт, тому що дороги фактично немає. Несистемне фінансування призвело до того, що дорога фактично зруйнована», – наголосив Пивоварський. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua