"Уряд вніс зміни до державної програми енергоефективності на 2010-2015 роки "

13 вересня 2012

УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд ухвалив рішення про внесення змін до Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки. Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 12 вересня 2012 року.

Метою даного документа є удосконалення напрямків та шляхів реалізації програми, розвиток сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, оптимізація структури енергетичного балансу держави шляхом заміщення традиційних видів палива, зокрема природного газу, іншими видами енергоносіїв, насамперед отриманими з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Прийняття змін до Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки дасть змогу удосконалити єдину організаційну основу для реалізації завдань державної політики у сфері енергоефективності та забезпечить розвиток сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, що дозволить значно підвищити ефективність споживання паливно-енергетичних ресурсів в усіх галузях національної економіки України і, відповідно, знизити рівень енергоємності ВВП, оптимізувати структуру енергетичного балансу країни, підвищити рівень енергетичної безпеки держави.

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua