"Уряд забезпечить найсучаснішим обладнанням Київський центр радіаційної медицини"

23 квiтня 2012

УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд забезпечить найсучаснішим медичним обладнанням Державну установу «Національний науковий центр радіаційної медицини Академії медичних наук України». Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив під час відвідання даного центру у Києві.

«Ваш головний лікар дасть нам список усього обладнання, і ми його для вас закупимо, тому що такі установи мають бути сучасними та забезпеченими усім необхідним. Ми це зробимо», - сказав Микола Азаров під час спілкування з медичним персоналом.

Також Прем’єр-міністр поговорив з пацієнтами, які у 1986 році перенесли гостру променеву хворобу. Вони подякували главі уряду за те, що Кабінет Міністрів значно підвищив пенсії чорнобильцям та зокрема інвалідам. «Хотілось би вам подякувати, що ліквідаторам, які перенесли променеву хворобу, підняли пенсії, тобто можна зараз на пенсії жити достойно», - сказав ліквідатор.

У відповідь Микола Азаров підкреслив, що уряд і в майбутньому продовжить підтримку чорнобильців: «Наше завдання – щоб ті, хто насправді постраждали, отримали належну увагу від держави». «А в минулому році уряд прийняв рішення про підняття пенсій інвалідам-ліквідаторам І-ІІІ групи. Що ми могли зробити в рамках наших можливостей – ми зробили, і така робота буде продовжуватися», - додав Прем’єр-міністр.

Крім того, Микола Азаров пообіцяв пацієнтам, що уряд також вирішить проблеми із забезпеченням ліками Київського центру радіаційної медицини та інших медичних закладів. «Хворі скаржаться, що інколи їм не вистачає коштів на ліки. Ми вирішимо цю проблему. У нас до неї простий підхід – там, де люди дійсно віддали своє здоров’я, держава повинна, максимально використовуючи всі можливості, компенсувати людям втрату здоров’я. Я вважаю, що такі медичні заклади, які займаються лікуванням, відновленням та збереженням здоров’я повинні бути забезпечені найсучаснішим обладнанням та забезпечені у повній мірі ліками, які необхідні для лікування хворих, і ми це зробимо», - сказав глава уряду.

Микола Азаров подякував чорнобильцям за їхній подвиг та зазначив, що по мірі зростання економіки соціальні виплати чорнобильців збільшуватимуться.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр особисто вирішив перевірити роботу Державної установи «Національний науковий центр радіаційної медицини Академії медичних наук України» після того, як 20 квітня під зустрічі чорнобильці поінформували главу уряду про проблеми із медичним забезпеченням даного центру. 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua