" Уряд затвердив порядок формування держзамовлення на випуск видавничої продукції"

14 вересня 2012

УРЯДОВІ РІШЕННЯ. 12 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято постанову «Про затвердження порядку формування державного замовлення на випуск видавничої продукції та її розповсюдження», повідомляє прес-служба департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України.

Метою Порядку, розробленого Держкомтелерадіо України, є визначення механізму формування державного замовлення, регулювання взаємовідносин між замовниками та виконавцями, забезпечення якісного та змістовного наповнення асортименту вітчизняної видавничої продукції.

Згідно з урядовою постановою, центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, установи та організації, які є потенційними державними замовниками, визначають тематику видань, які передбачаються до випуску за держзамовленням і готують відповідні пропозиції.

Тематичну та змістовну оцінку попередньо відібраних видань здійснюють спеціально утворені експертні ради, до складу яких можуть входити представники наукових установ, творчих спілок, бібліотек, книготорговельних і поліграфічних підприємств, громадських організацій тощо.

Державні замовники, з огляду на затверджені обсяги замовлення та виділені з держбюджету на його виконання кошти, самостійно здійснюють вибір виконавців державного замовлення в порядку, встановленому Законом України «Про здійснення державних закупівель».

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua