"Уряд затвердив спрощену процедуру для вантажних суден у портах"

9 липня 2015

Кабінет Міністрів України прийняв рішення, якими запроваджується нова процедура проходження вантажу в портах. Вона відповідає європейським стандартам і займатиме годину, на відміну від сьогоднішніх термінів понад 15 годин. Про це повідомив на засіданні Уряду в середу, 8 липня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Впровадження затверджених Кабінетом Міністрів України ініціатив Міністерства інфраструктури дозволить скоротити час перебування судна у порту, збільшити пропускну спроможність портів на 15-20%, а також ліквідувати умови для корупційних схем, масштаби яких оцінюються у 3 мільярди гривень на рік.

Відтепер у морських портах буде зменшено кількість процедур та контролюючих органів, задіяних в оформленні вантажних суден.

За 45 днів буде запроваджено нову схему проходження вантажів в українських портах, яка відповідатиме європейським нормам. Термін оформлення транзитних вантажів складатиме одну годину, тоді як зараз ця процедура триває 10-15 годин, в деяких випадках – до кількох діб.

Прес-служба КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua