"Уряд збільшить держзамовлення на ІТ-спеціалістів"

14 лютого 2012

ОСВІТА. Кабінет Міністрів готовий збільшити державне замовлення на навчання фахівців у сфері інформаційних технологій.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з ректорами ВНЗ і представниками бізнесу, на якій обговорювалися питання підготовки фахівців у ІТ-сфері.

«Ми готові збільшити державне замовлення, щоб у наших базових вишах розширити кількість підготовлюваних фахівців у цій сфері», - сказав він.

При цьому прем'єр знову зазначив, що наявні на сьогодні структура підготовки фахівців у ВНЗ в цілому не відповідає потребам ринку.

Зокрема, він зазначив, що готують надто багато юристів і економістів, підготовка яких наразі не настільки необхідна, як у перші роки незалежності.

За результатами зустрічі уряд погодився із пропозицією ректорів ВНЗ про необхідність зменшити навантаження на викладацький склад - знизити нормативи щодо кількості студентів на одного викладача.

«Спеціально для тих ВНЗ, які готують IT-фахівців, ми підготуємо рішення уряду, що буде передбачати зменшення навантаження за кількістю студентів на викладача», - заявив М. Азаров.

Крім того, з його слів, Кабмін має намір спростити митні процедури при ввозі через кордон програмного забезпечення й комп'ютерної техніки для вищих навчальних закладів.

«Якщо ви завозите обладнання для інститутів на благодійній основі, то не повинно бути жодних проблем», - сказав прем'єр.

При цьому М. Азаров підкреслив, що питання обов'язкових митних платежів при ввозі через кордон обладнання буде вирішено.

Українські новини



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua