"Справна техніка гарантує безпеку"

31 серпня 2012

БОЄЗДАТНІСТЬ. Уперше за роки незалежності зупинено тенденцію зниження справності озброєння і військової техніки та досягнуто позитивної динаміки підвищення боєготовності практично у всіх видах та родах військ. На цьому наголосив заступник міністра оборони — керівник апарату Володимир Можаровський під час брифінгу в Будинку уряду.

«Кабмін цьогоріч знайшов можливість збільшити фінансування програм озброєння і військової техніки до рівня 2 млрд 390 млн грн. Це втричі більше, ніж у 2011 році, та у двадцятеро більше порівняно з 2009 роком», — зазначив фахівець.

Кошти розподілено за пріоритетними напрямами. Так, на розвиток озброєння і військової техніки виділено 1 млрд 480 млн грн. Їх спрямовано на розробку, модернізацію існуючих та закупівлю нових зразків озброєння і військової техніки, на фінансування трьох державних цільових оборонних програм — «Ан-70», «Корвет» і «Сапсан», а також на розвиток Єдиної автоматизованої системи управління.   

Утричі більше коштів, ніж торік, — 900 млн грн — виділено на ремонт озброєння і військової техніки, повідомляє прес-служба Міноборони. 

«Відновлення охоплює всі види Збройних сил України. Пріоритетними напрямами відновлення визначено авіаційну техніку, зенітно-ракетні комплекси, техніку протиповітряної оборони та корабельний склад, — зазначив Володимир Можаровський. — Насамперед буде відновлено ті зразки озброєння й техніки, які залишаться в перспективному складі Збройних сил».

Загалом протягом цього року заплановано відновити приблизно 3500 одиниць озброєння і військової техніки. Одночасно здійснюється продовження термінів технічної придатності засобів ураження.

Відомство також активно співпрацює з Мінекономрозвитку та концерном «Укроборонпром» у напрямку створення єдиної та чіткої  вертикалі прийняття рішень із розробки зброї та військової техніки, прийняття їх на озброєння, організації серійного виробництва та ремонту.

Крім того, розпочато заходи щодо реструктуризації підприємств та реформування оборонно-промислового комплексу під потреби Збройних сил. Відпрацьовується й питання впровадження системи сервісного обслуговування та ремонту озброєння і військової техніки за територіальним принципом.

Зокрема на базі підприємств «Укроборонпрому» буде створено мережу сервісних центрів для надання комплексу послуг — від обслуговування до ремонту та утилізації основних зразків озброєння й техніки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua