"Уряд значно помолодшав"

26 грудня 2012

КАДРОВА ПОЛІТИКА. Прем’єр-міністр Микола Азаров сподівається, що новий Кабінет Міністрів виправдає очікування людей. «Сьогодні приступив до роботи новий уряд. Він справді новий. 10 членів Кабінету Міністрів до цього не працювали в урядових структурах. Тепер у його складі три жінки, тож поступово гендерна рівність відновлюється. Уряд значно помолодшав, і одночасно в нього прийшли люди, які пройшли хорошу школу життя. Тому будемо сподіватися, що він виправдає ті очікування, які покладають на нього наші люди», — зазначив Прем’єр-міністр під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук. 

Микола Азаров повідомив, що на стадії розгляду залишаються кандидатури на посади міністра промислової політики й міністра культури. Пропозиції за кандидатурами доручено розглянути та представити віце-прем’єр-міністрам Юрію Бойку, який куруватиме промислову політику, та Костянтину Грищенку, який куруватиме гуманітарний блок уряду.   

Говорячи про співпрацю з парламентом, Прем’єр-міністр зазначив, що Президент Віктор Янукович націлив уряд на активний діалог із фракціями Верховної Ради. Микола Азаров зазначив, що він запропонував опозиційним фракціям проведення консультацій з питань внутрішньої та зовнішньої політики. «Однак, на превеликий жаль, ніяких відповідей на свою пропозицію я не отримав. Можливо, фракції зараз зайняті розподілом комітетів, а, може, готуються до Нового року. У будь-якому разі, поки що активність багатьох політиків помітна лише на всіляких телешоу», — сказав Микола Азаров, висловивши сподівання, що конструктивний діалог таки відбудеться.

Також глава уряду висловився з приводу деяких актуальних питань зовнішньої політики. Зокрема, за його словами, необхідно знайти компроміси взаємодії України з Європейським та Митним союзами.

«Вся справа полягає в рівні митного захисту і ряді інших положень, що визначають функціонування двох митних союзів (ЄС і МС), саме вони повинні бути сумісні», — зауважив Микола Азаров. Він погодився із думкою міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова про те, що пошук і знаходження компромісів можливі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Не оминув Прем’єр і проблем, що виникли через складні погодні умови. Він підкреслив, що не хоче якось виправдовувати роботу комунальних служб ні в Києві, ні в інших регіонах: на них завжди було багато нарікань. Проте робота двірника важка й напружена, про що Микола Азаров знає не з чужих вуст, адже у студентські часи йому довелося підробляти двірником. За його словами, коли за добу випадає місячна норма опадів, то впоратися з такою кількістю снігу можна тільки разом. Тому Прем’єр закликав громадян та комунальні служби спільно долати наслідки негоди. «Якщо сніг вчасно не прибрати, то двори справді стануть непроїзними. Я спеціально детально на цьому зупинився, щоб наші люди задумалися над цим питанням. А якщо дає змогу здоров’я і час, то й відгукнулися на моє звернення», — сказав Микола Азаров.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua