"Уряд знайшов вирішення житлової проблеми в Україні"

24 липня 2012

«ДОСТУПНЕ ЖИТЛО». Для вирішення житлової проблеми в Україні уряд поставив перед собою досить складне і амбітне завдання: щороку здавати в експлуатацію в середньому 100 тисяч квартир. Про це сказав  Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час відкриття у Києві нового житлового будинку, збудованого за Державною цільовою соціально-економічною програмою будівництва (придбання) доступного житла, повідомляє прес-служба КМУ.

За словами Миколи Азарова, хоча зараз в питанні забезпечення людей житлом є досить суттєві зрушення, але проблема однаково залишається невирішеною.

Глава уряду нагадав, що на даний момент у житловій черзі стоїть 1,5 млн. українців. «Ця черга практично з 80-х років застигла, і про це потрібно чесно і відверто говорити. Вона рухається досить повільно», - сказав Микола Азаров. Він додав, що зараз за програмами доступного житла у рік можна здати в експлуатацію в середньому 8 тис. квартир: «Це в багато разів більше, ніж раніше реалізовувалося, але з точки зору вирішення житлової проблеми в країні, то це, звичайно, мало».

Прем’єр-міністр наголосив, що житлову проблему можна зняти, якщо зводити орієнтовно по 100 тис. квартир щорічно: «Нам потрібно виходити - і такі завдання перед собою ставимо – в середньому на 100 тис. квартир в рік. Це реальне завдання. 100 тис. квартир в рік - це наша планка, яку ми перед собою поставили, і у мене немає сумніву у тому, що ми її досягнемо».

За словами Прем’єр-міністра, зведення такого обсягу квартир дозволить стимулювати економіку: зростатиме ВВП, збільшуватиметься реальна зарплата, створюватимуться нові робочі місця, завантажуватимуться індустріальні, металургійні підприємства тощо.

При цьому Глава уряду зазначив, що зараз українські спеціалісти вивчають досвід європейських країн щодо зведення недорогого, але якісного житла. «Наші спеціалісти побували в європейських країнах, вивчили досвід індустріального зведення житла з низькою вартістю квадратного метра. Ми хочемо опуститися нижче 5 тис. грн. за квадратний метр, але при цьому отримувати високу європейську якість таких квартир. Реалізація таких програм дозволить звичайно в рази збільшити обсяги житлового будівництва в країні та вирішити житлову проблему для наших людей», - сказав Микола Азаров.

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua