"«Урядовий кур’єр» допоміг відновити електроопору"

Наталя ЗВОРИГІНА
29 лютого 2012

РЕЗОНАНС. Відновили і знову ввели в експлуатацію 41-метрову металеву опору магістральної лінії електропередачі Запорізької атомної електростанції, що розташована у Великобілозерському районі Запорізької  області.  Про  це  власкора «Урядового кур’єра» поінформував заступник  голови  Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

Нещодавно  «Урядовий кур’єр» розповідав  своїм читачам, що  опору зруйнували «металісти»: вони зняли з неї на висоті 12 метрів металеві кріплення, які потому здали  до пункту прийому металобрухту.  Через ослаблення конструкції 41-метрова опора  не витримала штормових поривів вітру і впала, обірвавши кабелі високовольтної лінії електропередач. Запорізькій атомній станції тоді довелося навіть  знизити потужність — з 5040 до 5000 МВт.

Злочинців затримали по гарячих слідах. Що ж до самої висотної металевої конструкції, то відновити її  після  пошкодження  вандалами- металістами»,  внаслідок деформацій та падіння вдалося не відразу. Ремонтні роботи тривали два тижні. Витрати на відновлення 41-метрової конструкції, за словами заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука, становлять 1 мільйон 760 тисяч  гривень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua