"Усвідомлення небезпеки сприяє правильним рішенням"

20 червня 2015

В урядових колах США дедалі більше зростає підтримка й розуміння необхідності надання Україні різних видів озброєння, особливо протитанкового. Таку точку зору висловив заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Таранов на брифінгу за підсумками свого візиту до США. Його перебування за океаном було присвячено наданню урядовцям і конгресменам США доказів російської агресії проти України.

Нині на передовій, як її називають, лінії розмежування наші бійці конче потребують сучасних засобів контрбатарейного вогню, радіоелектронної боротьби, протитанкових систем Gevelin, а також навчання не тільки підрозділів Нацгвардії, а й Збройних сил.

РФ уже не здатна приховати свої загарбницькі наміри. Фото з сайту radiosvoboda.org

Андрій Таранов пояснив, що згадані засоби контрбатарейної боротьби здатні знаходити артилерійські та мінометні батареї супротивника на відстані понад 40 кілометрів. Говорячи про засоби радіоелектронної боротьби, заступник Глави АП сказав, що українські військові потребують таких засобів, які давали б змогу протистояти російським системам електронного пригнічення зв’язку та розвідки.

Одним із вражень вітчизняного фахівця від американського відрядження стала цікавість тамтешніх чиновників і конгресменів питанням виконання мінських угод. «Ми підтвердили намір України на повне виконання домовленостей, особливо в пунктах заборони вогню, закриття кордону та відведення незаконних збройних формувань з території України», — цитує УНІАН слова посадовця.

У цьому контексті він чітко дав зрозуміти американським колегам, що головною метою Президента України та українського народу є збереження життя людей, зокрема й на сході держави.

До слова, днями Сенат Конгресу США схвалив законопроект про видатки на оборону, який, серед іншого, пропонує надати Україні військову допомогу на суму 300 мільйонів доларів. Подальшу долю документа визначить Президент США Барак Обама.

На думку Андрія Таранова, візит української делегації за завданням глави держави Петра Порошенка досяг своєї мети: це допомогло членам Сенату проголосувати за важкі, але дуже важливі й актуальні для України рішення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua