"Уся надія на четвер"

19 квiтня 2016

Верховна Рада звернулася до Парламентської асамблеї Ради Європи з проханням зробити все можливе для якнайшвидшого повернення народного депутата України та депутата ПАРЄ Надії Савченко на Батьківщину.

«Розпочалася Парламентська асамблея Ради Європи в Страсбурзі. Перше питання про Надію Савченко, про героїчну українку, яку викрали російські терористи під час бою поблизу міста Щастя. І Надія Савченко — це наша з вами колега, яка стала символом державності України... Нині стан її дуже важкий. Ми розуміємо, що відповідає за це  президент Путін. Ми розуміємо, що вести з ним переговори вкрай складно, але ми звертаємося до Парламентської асамблеї Ради Європи: слід зробити все можливе, щоб чимскоріш Надія Савченко була на Батьківщині, поруч з нами», — наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Дебати з цього чутливого для України питання запланували провести вчора, в перший день сесії ПАРЄ. Однак невдовзі стало відомо, що їх перенесли на 21 число, повідомляє УНІАН. Це дасть змогу краще підготуватися до обговорення, узгодити спеціальну частину доповіді щодо полонених. При цьому депутати ПАРЄ обіцяють не забути й про інших українських в’язнів кремлівського режиму.

До слова, Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав Росію негайно звільнити члена ПАРЄ Надію Савченко, зокрема в контексті можливого обміну ув’язненими з українською владою.  

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua