"В 44 мільйони гривень оцінили збитки на ЮБК завдані штормом"

24 лютого 2012

СТИХІЯ. За підрахунками Республіканського комітету з будівництва та архітектури АРК збиток нанесений стихією берегоукріплювальних споруд Алушти, Ялти та інших південнобережних міст складає 44 млн. грн. Про це повідомили в прес-службі міністерства, передає УНН.

Так, для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, таких як ремонт бун, відновлення сходів, пандусів, огорож, штучних пляжів і набережних необхідно близько 44 млн грн.

Враховуючи значний матеріальний збиток і необхідність завершення відновлювальних робіт до початку курортного сезону, на адресу Президента та Прем'єр-міністра України направлено звернення про виділення коштів з Держбюджету.

Нагадаємо, ураганний шторм, що обрушився на Ялту і Алушту на початку лютого, зруйнував берегоукріплювальні споруди між санаторіями «Росія» і «Чорномор'я», від морпорту до міні-готелів в смт Масандра, а також покриття і зовнішнє освітлення набережної ім. Леніна в Ялті. В Алушті зруйновані підпірні стінки вздовж берегової лінії в Професорському куточку і частина каналізаційного колектора, а в смт. Гурзуф – набережна ім. Пушкіна.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua