"В Алушті оселилися лані"

Людмила ЩЕКУН
27 жовтня 2012

ФАУНА. Державне мисливське господарство «Алуштинське» днями поповнилось 10 ланями. Чотирьох  самців і шістьох  самок випустили в гарно облаштований вольєр, де створили умови, максимально наближені до дикої природи. Адже якщо тваринки почуватимуться комфортно, то незабаром у лісах півострова їх  стане набагато більше.

— Цих ланей привезли за контрактом два роки тому з Чехії в Ялтинський зоопарк. Відтоді фактично кожна самка народила малят. І ось цих малят ми випустили у вольєр. Мине рік, і у самців виростуть великі красиві роги. А ще через рік самки зможуть тут народжувати дитинчат, —  прокоментував подію директор зоопарку Олег Зубков.

За словами голови Рескомлісу автономії Ігоря Кацапа, це лише перший етап  проекту «Лані в лісах Криму — бути!» Наступним кроком стане розширення території вольєра з 84 до 234 гектарів. Також у майбутньому кількість тварин поповнять ще 20 особинами: їх привезуть із Закарпатської та Херсонської областей.

Це вже не перша спроба мисливських господарств населити ланями ліси півострова. У 1973 році тут було випущено понад 30 особин. Але за короткий час усіх їх винищили браконьєри. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua