"В Алжирі заявляють про 48 загиблих заручників"

21 сiчня 2013

ЖЕРТВИ. Сили безпеки Алжиру заявляють вже про щонайменше 48 загиблих заручників внаслідок 4-денної операції з їх звільнення на газовидобувному комплексі в східній частині країни, передає Радіо Свобода.

Раніше підтверджували загибель 23 людей, проте алжирські військові виявили на місці події тіла ще 25 заручників. Пошуки ще 20 заручників військові продовжують.

Алжирська влада повідомляє, що під час операції вбили 32 викрадачів. Раніше повідомлялося, що всі повстанці, які захопили заручників на газовидобувному підприємстві, загинули. Проте вчора влада Алжиру повідомила про арешт п’яти підозрюваних у нападі й пошуки ще трьох.

Минулого тижня повстанці, ймовірно пов’язані з «Аль-Каїдою», захопили кількасот заручників на газовидобувному підприємстві в пустелі Сахара. Нападники стверджували, що виступають проти французького втручання у Малі.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус виступив на підтримку алжирського рішення про штурм об’єкта, оскільки, за словами чиновника, «ситуація була нестерпною».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua