"В американських містах відкрили центри прохолоди"

Ганна РОМАШКО
10 липня 2012

КАТАКЛІЗМИ. Жителям Сполучених Штатів Америки нині допікає спека та інші аномальні явища. Щойно над великою територією країни  промчав буревій, що позбавив життя майже трьох десятків людей, стовпчики термометрів почали зашкалювати —  загинули як мінімум 42 особи. Згідно з повідомленнями ЗМІ, серед загиблих багато літніх людей, в чиїх будинках в результаті знеструмлення перестали працювати кондиціонери. До трагічних наслідків призводить також тривале перебування  в авто «забутих» батьками дітей.

Водночас, через негоду, що охопила значну частину США, сотні тисяч людей в Західній Вірджинії, Вірджинії, Огайо, Нью-Джерсі, Мериленді та Індіані досі залишаються без  електрики.  На всіх територіях, де править бал стихія, введено надзвичайний стан.

Зокрема в Чикаго скасовано заняття в школах, у яких немає кондиціонерів. У  деяких місцях спеціальні служби розвозять по домівках їжу людям, у яких через відсутність електропостачання не працюють холодильники.

Аби зарадити біді, в багатьох містах влада відкрила спеціальні центри прохолоди і розширила графік роботи муніципальних басейнів. Рятуючись, американці заполонили також міські водойми та фонтани.

До речі, від подібного лиха потерпають  і європейці. Приміром, у Італії, де  стовпчики термометрів з початку липня не опускаються нижче 40 градусів, введено «жовту», а в 15 великих містах і найвищу — «червону» категорію небезпеки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua