"В армії буде нове озброєння"

7 грудня 2012

УРОЧИСТОСТІ

Глава держави привітав військовослужбовців та ветеранів з Днем Збройних сил України

Під час виступу на урочистому зібранні з нагоди свята у столичному Будинку офіцерів Віктор Янукович акцентував на тому, що найближчим часом влада спрямує зусилля на забезпечення ЗСУ сучасними зразками озброєння. «Нині вже корегується Державна програма озброєння та військової техніки Збройних сил України на 2012—2017 рр. та подальшу перспективу. Вона стане орієнтиром для формування державного оборонного замовлення, для виконання якого ми максимально використаємо науковий та виробничий потенціал вітчизняного оборонно-промислового комплексу», — сказав він, висловивши переконання, що реалізації наявних можливостей вітчизняного ВПК сприятиме недавнє створення державного концерну «Укроборонпром». Тож подальший динамічний розвиток цього важливого сектору української економіки вимагає його структурної перебудови відповідно до цілей військово-технічної та оборонно-промислової політики.

У зв’язку з цим Віктор Янукович доручив активізувати роботу в цьому напрямку відповідної урядової міжвідомчої комісії та підготувати пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази формування державного оборонного замовлення.

Як повідомляє прес-служба Президента, під час виступу було звернено увагу й на необхідність ухвалення закону про військово-технічне співробітництво України з іноземними державами, який має розширити можливості для просування вітчизняної продукції на зовнішніх ринках.

Президент торкнувся й теми поліпшення рівня життя та соціального захисту військовослужбовців. За його словами, влада послідовно працює над цим: «Незважаючи на обмежені бюджетні ресурси та великий обсяг подекуди непопулярних, але необхідних реформ, Українська держава робить усе можливе для покращення рівня життя та соціального захисту військовослужбовців». Він, зокрема, нагадав, що в цьому році вдвічі збільшено грошове утримання моряків, військовослужбовців високомобільних десантних військ та інженерно-технічного складу Повітряних сил. А на наступний рік заплановане підвищення грошового забезпечення в Сухопутних військах ЗСУ. У перспективі й розв’язання проблеми забезпечення військових житлом. «Наразі вивчаємо можливість запровадження іпотечного кредитування для військовослужбовців, що дасть їм змогу з початку служби накопичувати кошти для придбання житла», — зазначив він.

За словами глави держави, надалі посилюватиметься соціальний захист ветеранів, військових пенсіонерів та їхніх родин. Відтак поетапне підвищення розміру військових пенсій до кінця цього року становитиме понад 30%.

«Переконаний, завдяки вашій самовідданій ратній праці небо над Україною завжди буде мирним, а наші люди — надійно захищеними», — такими словами глава держави привітав присутніх. Він побажав військовослужбовцям міцного здоров’я та успіхів у їхній шляхетній справі служіння Українському народові та вручив державні нагороди.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua