"В економіку Львіщини інвестують іноземні компанії Китаю, Японії та Канади"

17 березня 2016

Китай зацікавлений в інвестуванні у промисловість та інфраструктуру Львівщини, особливо це стосується розвитку міжнародного туризму. Про це йшлося на зустрічі в ЛОДА з представниками Народної політичної консультативної ради Китайської Республіки.

Зокрема, китайські гості висловили готовність вкладати кошти в бальнеологічні курорти області та створювати спільні туристичні напрямки, передає прес-служба ЛОДА.

Зі свого боку заступник голови ЛОДА Юрій Підлісний висловив готовність шукати напрямки до співпраці, зокрема у сфері легкої промисловості, деревообробної, видобувної, логістичної та енергетичної галузі, а також висловив зацікавленість у відкритті прямого авіарейсу Львів-Шанхай.

До речі, місто Цзясін уже інвестує кошти у Львівську область: в Добромилі Старосамбірського району діє спільна українсько-китайська компанія «УкрЛісХолдинг», де працевлаштовані 250 робітників. Окрім того, нещодавно підписано угоду про співпрацю між містами Добромиль та Цзясін, що сприятиме реалізації спільних культурних, освітніх та інших проектів.

Нагадаємо, за останній рік на Львівщину вдалось залучити кілька великих іноземних інвесторів. Японська компанія Fujikura відкрила завод з виробництва кабельних мереж. Ще один іноземний концерн Nexans вже орендував земельну ділянку для будівництва заводу у Бродах. Окрім того, про наміри інвестувати у Львівщину заявили і в канадських компаніях Bombardier та Fairfax.

Zaxid.net 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua