"В Індонезії евакуюють тіла жертв авіакатастрофи"

11 травня 2012

АВІАКАТАСТРОФА. Щонайменше 14 тіл з літака Сухой «Суперджет-100» вдалося знайти рятувальній команді в Індонезії. На борту лайнера, що розбився під час показового польоту 9 травня, перебували 45 людей. Пошуки та евакуація тіл загиблих відбуваються у надзвичайно складних умовах – уламки лайнера розкидані на півторакілометровій висоті на майже вертикальному схилі вулкана Салак. Рятувальники просуваються досить повільно, бо до того ж «Суперджет-100» впав прямісінько в джунглі.

На світанку пятниці друга група з понад 200 людей вирушила на місце аварії з рятувального табору, що за 8 кілометрів від схилу. Перші рятувальники дісталися гори ще в середу, проте не могли просуватися вперед через туман та сильний вітер.

Президент Індонезії прибув до кризового штабу в аеропорту Джакарти.

«Я розмовляв минулої ночі з президентом Владіміром Путіним. Ми засмучені з цього приводу, і вирішили, що співпрацюватимемо разом щодо обміну інформацією та розслідування інциденту».

Президент країни зустрівся з родичами загиблих індонезійців, які становили більшість пасажирів літака. Загинули також громадяни Росії, Франції, Італії та США.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua