"В Іспанії хвиля самогубств зупинила примусове виселення з осель"

16 листопада 2012

КРЕДИТНИЙ СУІЦИД. Іспанські боржники іпотечного кредитування два роки можуть спати спокійно. Уряд призупинив примусове виселення людей з квартир за несплату позики. Пільги запровадили після хвилі масових протестів та низки самогубств серед боржників, які опинилися перед загрозою стати безхатченками. Мораторій на виселення діятиме щодо найменш захищених родин, чий щорічний прибуток складає 19 тисяч євро, тобто півтори тисячі євро на місяць.

«Практику примусових висилень буде зупинено на два роки для наступних категорій громадян: для багатодітних родин, якщо їхній статус підтверджено чинним законодавством, для батьків-одинаків з двома дітьми, а також для сімей з дитиною, якій не виповнилося 3 роки. Четверта категорія – це родина, де один з батьків є не працездатним», – заявив міністр фінансів Іспанії Луїс де Ґіндос.

Минулого тижня Іспанію сколихнуло самогубство Амаї Еґани. Мешканка Країни Басків викинулася з вікна четвертого поверху, отримавши офіційне повідомлення про виселення з квартири, придбаної в кредит.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua